Londra în alertă. Scotland Yard avertizează asupra unui atac terorist "foarte probabil"

14 Noi 2015 | scris de Cristi Severin
Londra în alertă. Scotland Yard avertizează asupra unui atac terorist



Rowley a subliniat că Poliţia este deja în alertă. "Nivelul de alertă este ridicat încă din toamna trecută: <un atac este foarte probabil>. Aceasta este evaluarea. Este al doilea cel mai înalt nivel ce putea fi instituit pentru o perioadă substanțială", a explicat el.

Rowley a spus că posiblitatea ca Londra să se confrunte cu un atac similar a fost luată în calcul de Poliţie. " Este unul din scenariile la care ne-am gândit. În iulie anul acesta am făcut exerciţiii pentru exact acest tip de scenariu. Sunt foarte multe pe radar, dacă discutăm din perspectiva a ceea ce s-ar putea întâmpla", a mai spus el.

Una dintre preocupările majore ale Poliţiei este dacă o serie de evenimente publice, anunţate la Londra şi în regat, ar mai putea avea loc. "Sunt foarte multe astfel de evenimente în zilele următoare şi trebuie să facem o analiză", a spus Rowley.

El subliniat că sprijinul oferit de public este cheia în combaterea terorismului. "Nu trebuie să-i lăsăm să ne înfrângă. Cheia succesului nostru în lupta împotriva terorismului este relația dintre poliție și public", a mai spus Rowley.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră