Liviu Dragnea a ajuns în huiduieli la Penitenciarul Rahova

27 Mai 2019 | scris de M.C.
Liviu Dragnea a ajuns în huiduieli la Penitenciarul Rahova Galerie foto (2)

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), şeful Camerei Deputaţilor, a ajuns, la bordul unui Duster al Poliţiei Române, la Penitenciarul Rahova din Bucureşti. El a fost condamnat definitiv luni la trei ani şi şase luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Condamnarea este pentru instigare la abuz în serviciu.

Este al doilea preşedinte al Camerei Deputaţilor din România care este condamnat la închisoare, dar este primul care este condamnat în timpul exercitării mandatului. Primul a fost Adrian Năstase, la rândul său lider al PSD.

Instanţa supremă a menţinut în cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicată de instanţa de fond.

El va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor efectua analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei, scrie AGERPRES.

''Astăzi, poliţişti din cadrul DGPMB au pus în aplicare un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat. Cel în cauză a fost preluat de la reşedinţa sa din Bucureşti şi încarcerat în Penitenciarul Rahova'', a informat Poliţia Capitalei, la scurt timp după ce liderul PSD a ajuns la penitenciar.

El a fost aşteptat la Penitenciarul Rahova de mai multe persoane care l-au huiduit. Ei au strigat "Hoţule!", "La puşcărie!".

De altfel, şi în faţa reşedinţei şefului PSD s-au adunat mai multe persoane, după anunţarea sentinţei ÎCCJ.

UPDATE

După decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor va vacanta locul acestuia de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul judeţean din Teleorman Petre Cioabă au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră