Sentinţă în cazul lui Liviu Dragnea. Condamnare cu executare

27 Mai 2019 | scris de A.V.
Sentinţă în cazul lui Liviu Dragnea. Condamnare cu executare

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost condamnat luni, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, informează News.ro.

Condamnarea este pentru instigare la abuz în serviciu, precizează AGERPRES.

Joi, Dragnea afirma că judecătorii care urmează să se pronunţe în dosarul său sunt supuşi unor presiuni inimaginabile, iar dacă aceştia rezistă presiunilor, cu siguranţă va fi achitat, reaminteşte News.ro.

„Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (...) Dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu poate să fie decât achitare, pentru că sunt complet nevinovat. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze”, a afirmat Dragnea.

Este al doilea preşedinte al Camerei Deputaţilor din România care este condamnat la închisoare, dar este primul care este condamnat în timpul exercitării mandatului. Primul a fost Adrian Năstase, la rândul său lider al PSD.

Instanţa supremă a menţinut în cazul lui Liviu Dragnea pedeapsa aplicată de instanţa de fond, precizează AGERPRES.

Decizia de condamnare a fost luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupţie.

Şi Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a rămas cu condamnarea de la instanţa de fond, respectiv 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, Instanţa supremă a admis apelurile unora dintre inculpaţi, reducând pedepsele aplicate acestora la fond.

Astfel, pedepsele primite acum sunt:

* Adriana Botorogeanu - 2 ani cu suspendare, termen de încercare de 4 ani;

* Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, - 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani;

* Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, - 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani;

* Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, - un an cu suspendare pentru fals intelectual, achitat pentru abuz în serviciu, termen de încercare 3 ani;

* Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, - 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual, achitat pentru abuz în serviciu, termen de încercare de 2 ani.

Au fost achitate Valentina Mirela Marica, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, şi Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea şi fostă coordonatoare a Complexului de servicii destinat copilului şi familiei.

UPDATE

Liderii PSD şi mai mulţi miniştri se vor întruni, luni, în şedinţă de urgenţă, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni în dasarul angajărilor fictive. Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă va prelua şefia partidului, scrie Gândul.

UPDATE

Liviu Dragnea ar fi plecat spre Secţia 2 de Poliţie, unde urma să se predea, la bordul unui Duster al Poliţiei. De la reşedinţia familiei Dragnea au plecat două maşini, în huiduielile curioşilor, veniţi să îl vadă pe Dragnea plecând spre închisoare, dar în niciuna dintre ele nu s-a aflat Dragnea, cum s-a crezut iniţial.

UPDATE

După decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor va vacanta locul acestuia de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul judeţean din Teleorman Petre Cioabă au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră