Ministrul de Interne a făcut LISTA NEAGRĂ a jurnaliştilor şi a personalităţilor care au popularizat protestul

02 Feb 2017 | scris de Jeanina Nastase
Ministrul de Interne a făcut LISTA NEAGRĂ a jurnaliştilor şi a personalităţilor care au popularizat protestul

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne şi-a început declaraţia de presă prin a întocmi o listă de jurnalişti şi formatori de opinie care au popularizat protestele, recurgând şi la publicarea pe internet a adreselor şi numerelor de telefon ale unor miniştri, inclusiv ale lui Carmen Dan. Fostul ministru de Interne  a arătat că miercuri seara aproximativ 200.000 de persoane au protestat în toată ţara, iar la protestul de la Bucureşti au participat efective mobile de jandarmi din toată ţara - 150 de la Craiova, 110 de la Constanţa, 100 de la Bacău şi 50 de la Braşov. În total, au fost implicate 7.724 de forţe de ordine, la Bucureşti fiind în misiune 1.577 de jandarmi.

Ministrul de Interne a mulţumit cetăţenilor care au protestat la Guvern în mod paşnic. „Sunt în mod sigur nişte vinovaţi. Aceşti oameni care au încercat să zdruncine România vor fi identificaţi şi vor răspunde în faţa legii. Adevărul trebuie aflat indiferent de cât de dureros este”, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul a enumerat de asemenea mai multe nume de jurnalişti şi politicieni care au popularizat protestele pe Facebook, acuzându-i că au contribuit şi la publicarea pe internet a numerelor de telefon şi a adreselor de domiciliu ale unor miniştri, inclusiv ale lui Carmen Dan. „Ieri, pe 1 februarie, au fost promovate pe reţelele sociale (protestele), în special pe pagina Corupţia Ucide. Am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor partide politice. (...) Ne-am confruntat cu situaţii în care pe siteurile de socializare au fost postate numere de telefon şi adrese de domiciliu ale unor miniştri ce a ridicat tensiunea străzii. Şi eu am fost una dintre persoanele care au avut telefonul blocat”, a spus Carmen Dan. Ea i-a enumerat printre alţii pe jurnaliştii Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Emilia Şercan, pe Clothilde Armand de la USR, pe omul de radio Andrei Gheorghe, Robert Turcescu, Lucian Mândruță, Nicușor Dan, Cătălin Tolontan. 

Ministrul a explicat că informaţiile trimise de SRI în legătură cu protestele care au devenit violente miercuri seară în Bucureşti „nu au fost inedite”, ci „de notorietate publică”, informaţii pe care MAI le cunoştea deja, în speţă prezenţa la proteste a membrilor unor galerii de fotbal şi a unor activişti omniprezenţi la proteste.

„Aseară între 19.43 şi 22.55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ştefu şi şeful poliţiei Bogdan Despescu au primit mesaje SMS din partea unui ofiţer SRI, în care se face referire la prezenţa la protest a anumitor persoane, activişti care participă de obicei la astfel de proteste, dar şi membri ai galeriilor, la modul general. Datele din SMS nu semnalau riscuri de tulburare a ordinii publice, intenţia de a tulbura caracterul manifestaţiei, dacă intenţionau să comită acte de violenţă şi dacă deţineau mijloace de a comite violenţe”, a explicat ministrul de Interne.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră