Legea vaccinarii va fi asumată de Guvern şi e aproape gata

23 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea vaccinarii va fi asumată de Guvern şi e aproape gata

"Susțin vaccinarea și susțin importanța vaccinurilor. (...) Legea vaccinării (...) o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Opinia Ministerului Sănătății, apropo de mesajele pe care postăm și pe Facebook și în general comunicarea publică a ministerului, este, cu siguranță, în favoarea vaccinărilor. Este de necontestat faptul că vaccinurile au eradicat boli și au redus incidența lor. (...) Cu siguranță, este o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca guvern", a afirmat Voiculescu, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării, ministrul Sănătății a subliniat că părinții trebuie să ia o decizie informată, în condițiile în care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta și pe ceilalți dintr-o anumită comunitate.

"Trebuie să iei, cel puțin, o decizie informată. Dacă vrei să nu-ți vaccinezi copilul, minimul pe care ți-l poate cere statul este să iei o decizie informată. (...) Decizia de a nu vaccina un copil nu afectează doar acel copil și nu doar acea familie, ci poate afecta și pe alții din acea comunitate. (...) Dacă eu aș avea un copil, mi l-aș vaccina, cu siguranță", a conchis ministrul Sănătății.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră