Iohannis, după consultări: Mai dau o şansă PSD. Am decis desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier

17 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis, după consultări: Mai dau o şansă PSD. Am decis desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu partidele parlamentare, că a decis desemnarea Vioricăi Dăncilă în postul de premier, susţinând că PSD are majoritate în Parlament şi că le mai dă o şansă social-democraţilor să facă ceea ce au promis. Este prima datză în istorie când România are o femeie-premier.

Iohannis a spus că a cântărit toate argumentele prezentate în timpul consultărilor cu partidele, în mesajele primite, inclusiv de pe reţelele de socializare, iar argumentul cel mai puternic a fost aritmetica parlamentară.

"Cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă", a spus şeful statului.

El a spus însă că PSD trebuie să performeze şi să demonstreze că poate face ceea ce a promis: salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură, promisiuni care până acum nu prea s-au realizat. 

"Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câştigate de PSD, două guverne PSD eşuate. Acum primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi ştiu cum se face", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că e posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură privind instalarea noului guvern să fie finalizată astfel încât acesta "să se apuce de treabă şi mai degrabă să rezolve problemele decât să le încurce".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră