Iohannis, despre rezultatul la referendum

27 Mai 2019 | scris de A.V.
Iohannis, despre rezultatul la referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că peste 6 milioane de români au răspuns ''Da'' la referendum, adăugând că astfel ''a câştigat România europeană, democratică, în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului'', relatează AGERPRES.

"Peste 6 milioane de români au spus 'Da' la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României şi au dat astfel o lecţie dură populismului, demagogiei şi discursului antieuropean şi antijustiţie promovat de PSD, în campanie şi nu numai. Ieri, a câştigat România europeană, democratică, în care justiţia este şi trebuie să rămână independentă, România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a apreciat mobilizarea românilor la acest scrutin, arătând că a fost "impresionantă".

"Votul de astăzi ne arată că democraţia s-a maturizat, că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul, rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mai", a susţinut Iohannis.

El a criticat modul în care a fost organizat votul în diaspora şi a cerut autorităţilor să ia măsuri urgente pentru ca românii din străinătate să poată vota în condiţii normale.

"Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuşi unei noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetăţeanului, nu împotriva cetăţeanului. Eu cer autorităţilor responsabile ca, după incidentele foarte grave din 2014 deja, care s-au repetat în mod regretabil ieri, să ia măsuri urgente astfel încât românii din diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta la cozi interminabile, ore în şir, doar pentru a-şi putea exercita un drept constituţional - dreptul la vot", a transmis preşedintele Iohannis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră