DECIZIE de ultimă oră a Guvernului: renunţă la modificarea Codului Penal!

06 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
DECIZIE de ultimă oră a Guvernului: renunţă  la modificarea Codului Penal!

Răsturnare de situaţie în privinţa modificării Codurilor Penale. Ministerul Justiţiei a trimis către CSM, Parchetul General, DNA încă de ieri un proiect de lege care copiază aproape integral conţinutul ordonanţei de urgenţă numărul 13. Mai mult, ministrul Florin Iordache anunţa în această dimineaţă că proiectul de lege va fi publicat azi pe site-ul ministerului.

În urmă cu puţin timp însă Ministerul Justiției susţine într-un comunicat de presă că NU MAI ESTE interesat să elaboreze un proiect de lege care să modifice Codurile Penale, potrivit Digi 24. 

„Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la cele două acte normative - Codul penal și Codul de procedură penală”, se arată în comunicatul ministerului. 

În același timp, trebuie menționat că proiectul de lege trimis la Parlament are data de înregistrare încă de ieri, 5 februarie, astăzi documentul a fost transmis de CSM către toate instituțiile din sistemul judiciar și în același timp reprezentanții CSM au transmis că urma ca proiectul să fie analizat și avizat de specialiști apoi trimis plenului Parlamentului. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră