Gabriela Firea: 150 de lei în plus în tichete de masă și acces la unele evenimente culturale, pentru donatorii de sânge!

09 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Gabriela Firea: 150 de lei în plus în tichete de masă și acces la unele evenimente culturale, pentru donatorii de sânge!

Donatorii de sânge vor beneficia, pe lângă ceea ce primesc din partea Guvernului, de un plus de 150 de lei în tichete de masă și, pe baza cardului de donator, de accesul la unele evenimente educative și culturale, a anunțat Gabriela Firea, primarul Capitalei.  În acest sens, primarul general Gabriela Firea va propune, în următoarea ședință a Consilului General al Municipiului București, dezbaterea proiectului de hotărâre care stipulează aceste noi prevederi 

"În prezent, un donator de sânge primeşte din partea Guvernului tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă şi transport gratuit. Primăria Capitalei vine să suplimenteze acest pachet de stimulet pentru donatori, iar în prima şedinţă de Consiliu General, ca primar voi propune iniţiativa ca toţi cei care donează să primească un plus de 150 de lei în tichete de masă. De asemenea, posibilitatea de a participa în baza cardului de donator la evenimentele educative şi culturale ale Capitalei sau acolo unde primăria este partener”, a precizat Gabriela Firea,  la lansarea campaniei "O picătură de sânge poate salva o viaţă”, organizată de Primăria Capitalei prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Centrul de Tineret al Municipiului Bucureşti.

În repetate rânduri, dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie București, a avertizat că, vara, din cauza concediilor, scade numărul donatorilor. În plus, colecta de sânge a scăzut aproape la jumătate și din cauza caniculei, în condițiile în care cererea de sânge, mai ales, din partea spitalelor de urgență, este constantă.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră