Fost secretar de Stat în Ministerul Justiţiei, la DNA în dosarul Ordonanţei 13. Ce a declarat Constantin Sima după audierea sa

06 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Fost secretar de Stat în Ministerul Justiţiei, la DNA în dosarul Ordonanţei 13. Ce a declarat Constantin Sima după audierea sa

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Constantin Sima a declarat astăzi că a fost audiat în dosarul privind Ordonanța 13, în prezent având calitatea de martor. "Am dat o declarație în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări privind Ordonanța 13. Nu pot oferi alte detalii, fiind o cauză în faza de urmărire penală. Am calitate de martor", a afirmat Constantin Sima, după audierea sa la DNA.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze privind redactarea actului normativ, Sima a răspuns: "Nu, absolut nimic". Procurorul Constantin Sima a declarat, la intrarea în sediul DNA, că nu a contribuit la redactarea actului normativ. Întrebat de jurnalişti dacă consideră că este ceva în neregulă cu OUG 13, Sima a răspuns: "Nu ştiu. O să vedem".

Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale, în urma unui denunţ formulat în 24 ianuarie de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

Legat de acest dosar, DNA a precizat că se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de "modalitatea de adoptare a unor acte normative”. 

DNA a cerut, săptămâna trecută, de la Ministerul Justiţiei, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea OUG 13 din 31 ianuarie, prin care au fost modificate şi completate Codul penal şi Codul de procedură penală, precum şi cu proiectul de lege adoptat de Guvern pentru graţierea unor pedepse. Prin aceeaşi adresă, DNA a solicitat transmiterea documentelor rezultate ca urmare a corespondenţei interinstituţionale şi interne, scrise sau prin poştă electronică, cu privire la cele două acte normative, precum şi precizarea numelui, prenumelui şi a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea şi avizarea acestora.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră