Finanțare de peste o jumătate de miliard de euro pentru magistrala de metrou M6, aprobată de Corina Crețu

13 Feb 2019 | scris de A.V.
Finanțare de peste o jumătate de miliard de euro pentru magistrala de metrou M6, aprobată de Corina Crețu

Comisarul european Corina Crețu a aprobat miercuri alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major „Construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo)”, care a fost inclus de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. 

„Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureștiului grație unei investiții de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune. Acest proiect finanțat prin politica de coeziune va îmbunătăți în mod concret viața de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureștiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune. Sper ca până în 2023 – care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autoritățile române să găsească soluții pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internațional Otopeni”, a declarat comisarul european pentru politica regională Corina Crețu referitor la proiect. 

Cofinanțarea europeană este destinată construcției unei secțiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final magistrala de metrou M6 (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din București.

Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești).

Totodată, proiectul prevede construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa - acolo unde urmează să fie amplasată stația Tokyo -, precum și achiziționarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane.

Lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră