Facultatea de Medicină din Cluj, pe punctul de a deveni prima din România cu acreditare internațională a calității educației

15 Mai 2019 | scris de M.C.
Facultatea de Medicină din Cluj, pe punctul de a deveni prima din România cu acreditare internațională a calității educației

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca este aproape de a deveni prima instituție de acest tip din România care primește acreditare internațională a calității educației, potrivit decanului facultății, Profesor Univ. Dr. Anca Buzoianu.

Procesul de acreditare nu s-a finalizat, dar facultatea a trecut săptămâna trecută printr-o evaluare externă importantă, realizată de AMSE (Asociația Scolilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), ambele cu sediul în Germania, în vederea obținerii acreditării internaționale.

Facultatea de Medicină din Cluj deţine deja Diploma de recunoaștere a calității „Label CIDMEF”, un certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor și a Facultăților de Medicină de Expresie Franceză), scrie 360medical.ro.

Facultatea din Cluj este prima facultate de medicină din centrul și sud-estul Europei care a obţinut acest certificat de calitate a procesului educațional.

Recent, cotidianul francez Le Monde a publicat un reportaj despre francezii care studiază medicina la Cluj-Napoca, intitulat "România, ţara studenţilor la medicină", notând că oraşul Cluj Napoca a devenit ”Mecca studenților” francezi, care vin în România pentru a-și lua diploma, departe de numerus clausus și de competiția uneori extremă din țara natală.

Site-ul miscareaderezistenta.ro v-a prezentat pe larg acest articol. Puteţi să recitiţi AICI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră