E oficial. Guvernul a mărit salariile în Educaţie

23 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
E oficial. Guvernul a mărit salariile în Educaţie

Guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență prin care a majorat salariile personalului nedidactic din învățământ, începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei, în funcție de vechimea în muncă.

De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul educației. Creșterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90  milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educației Naționale.

"Actul normativ va soluționa o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar, prin așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal. Măsura a fost luată de Guvern după consultări avute ieri, 22 februarie, de premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, cu reprezentanții sindicatelor din educație", precizează Guvernul, într-un comunicat.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră