Facilităţile pentru deţinuţii-scriitori, suspendate până la 1 septembrie

03 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Facilităţile pentru deţinuţii-scriitori, suspendate până la 1 septembrie

Aceste prevederi dădeau posibilitatea deţinuţilor de a-şi micşora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în închisoare."Guvernul consideră foarte clar că în momentul acesta s-a făcut un abuz de drept prin utilizarea excesivă a acestei prevederi până la constituirea unui mescanism. Cel puţin până atunci, vorbim de o suspendare a prevederii respective", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu (foto).

El a mai spus că de la nici o carte scrisă în închisoare în 2006 s-a ajuns la 337 de cărți scrise anul trecut. Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost de acord cu abrogarea acestor prevederi, aşa cum anunţase anterior, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, iar Executivul a optat pentru suspendarea lor. 

Ordonanţa de urgenţă nu va fi aplicată retroactiv, ci îşi va produce efectele după publicarea în Monitorul Oficial. Între timp, Ministerul Justiției va coordona un comitet interministerial cu Ministerul Educației pentru a stabili dacă un mecanism de stabilire a caracterului științific al unei lucrări este fezabil.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră