DOSARE GRELE cu termen pe 21 aprilie. Primari şi preşedinţi de CJ, în faţa judecătorilor

20 Apr 2015
DOSARE GRELE cu termen pe 21 aprilie. Primari şi preşedinţi de CJ, în faţa judecătorilor
 Pe 21 aprilie, trei dosare grele au termene în instanţă: dosarul „Gloria Buzău”, dosarul „Mită la CJ Braşov”, şi dosarul „Retrocedărilor Ilegale”.

Dosarul „Gloria Buzău”

Astfel, în Dosarul „Gloria Buzău”, Constantin Boscodeala, primarul PSD al Municipiului Buzau, este acuzat de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata. Concret, Boscodeala este acuzat ca timp de sase ani ar fi acordat unor asociatii sportive, printre care si Fotbal Club Gloria Buzau, in mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local si le-ar fi asigurat folosinta gratuita a Complexului Sportiv Gloria Buzau.
Pe 10 februarie 2015, la prima sentinţă, Constantin Boscodeală a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

Dosarul „Mită la CJ Braşov”

Tot pe 21 aprilie, este termen nou în dosarul „Mită la CJ Braşov”. Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici.

Potrivit procurorilor, Cancescu ar fi favorizat firme detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita - deputat PC cercetat in dosar si pe numele caruia DNA a cerut ridicarea imunitatii pentru arestarea preventiva -, in atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov. In urma platilor facute nelegal de Consiliul Judetean Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica ar fi fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro, sustine DNA.

Dosarul „Retrocedărilor Ilegale”

Şi inculpaţii din dosarul „Retrocedărilor Ilegale” are termen nou pe 21 aprilie. Potrivit procurorilor DNA, o retea din care face parte primarul Constantei, Radu Mazare, actualul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, dar si alte 35 de persoane (angajati ai institutiilor publice, notari, oameni de afaceri, samsari de terenuri etc.) ar fi pagubit statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegala a circa 100 de hectare de teren situat in Constanta.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră