Dosar penal pentru Ilie Năstase

25 Mai 2018
Dosar penal pentru Ilie Năstase

Tenismanul Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii în noaptea de joi spre vineri, pe Şoseaua Nordului din Capitală, fiindu-i deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolulu, relatează News.ro.

"În jurul orei 4.45, pe Şos Nordului, zona ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani.  
 
Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice", informează Poliţia.
 
Năstase a refuzat să-i fie recoltate probe biologice şi  i-a fost deschis dosar penal.

Ilie Năstase are o variantă total diferită de cea a polițiștilor, care au comunicat că l-au oprit pe fostul sportiv în această dimineață, la un filtru al agenților rutieri și că Ilie Năstase ar fi refuzat să sufle în etilotest.

El a povestit în exclusivitate pentru TVR că a suflat în etilotest, iar rezultatul ar fi indicat 0,05 la mie. La un asemenea rezultat nu s-ar impune ca șoferul să fie dus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice. Acesta ar fi motivul pentru care Ilie Năstase ar fi refuzat recoltarea acestor probe.

Fostul sportiv a povestit că agenții de poliție s-ar fi comportat agresiv cu el, l-ar fi trântit la pământ și l-ar fi încătușat. Ilie Năstase a fost la spital vineri dimineață pentru a cere un certificat medico legal și vrea să depună plângere împotriva polițiștilor.

Procurorii de la parchetul Judecătoriei Sector 1 au preluat acest dosar iar zilele următoare vor chema persoanele la audieri.

Năstase afirmă că i-a fost recoltat şi sânge pentru testul pentru consumul de droguri, întrebându-se de ce a fost nevoie să facă şi asta şi a adăugat că era suficient de conştient pentru a conduce maşina, locuind aproape de Parcul Herăstrău, unde a fost oprit de echipajul de poliţie.

Tenismanul spună că va sesiza CEDO şi va cere daune de câteva milioane de euro.

UPDATE

Încă un dosar penal pentru Ilie Năstase, în aceeași zi! De data asta, este vorba despre un incident care s-a petrecut la câteva ore după prima altercație cu poliția.

Năstase a fost din nou oprit de poliţişti în trafic vineri, când conducea un scuter pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală având permisul suspendat. Fostul tenisman a fost luat de poliţişti şi dus la audieri, urmând să-i fie deschis un nou dosar penal după cel pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră