DIABOLICI. Adolescenții care l-au ucis pe taximetristul din Lugoj și-au premeditat crima

26 Iun 2018
DIABOLICI. Adolescenții care l-au ucis pe taximetristul din Lugoj și-au premeditat crima

Un taximetrist din Lugoj, dispărut de mai bine de o săptămână, a fost găsit mort, la marginea unei păduri din zona localităţii Sinersig. Doi adolescenţi, suspectați a fi autori ai crimei, au fost identificați şi duşi la audieri. Este vorba despre doi adolescenţi de 15 şi 17 ani, din Darova, care au fost reţinuţi,

Potrivit referatului de arestare, cei doi adolesecnţi au premeditat crima şi au încercat să omoare şi un vecin, însă nu au reuşit să intre în locuinţa acestuia. Unul dintre cei doi este recidivist, el agresând un elev în urmă cu un an, scrie agenția News.ro.

Cei doi tineri sunt prieteni de aproximativ doi ani, iar în seara zilei de 13 iunie s-au întâlnit şi au pus la cale planul.

În jurul orei 01.00 cei doi au pornit spre casa unui vecin din localitatea Darova, hotărâţi să îl omoare şi să îi fure maşina cu care să fugă de acasă.

Cei doi aveau asupra lor un cuţit. După ce au pus la punct detaliile, i-au cerut unui al treilea prieten un cuţit, pentru ca fiecare dintre ei să aibă câte unul, apoi au pornit spre casa vecinului, însă nu au putut intra în curte, astfel că au renunţat la plan, nu însă şi la idee.

Cei doi au început să se plimbe prin comună, în speranţa că vor găsi pe cineva care să îi ia la ocazie şi căruia să îi fure maşina. Nici planul acesta nu a fost dus la bun sfârşit, pentru că în timpul nopţii nu circulau multe maşini prin localitate, astfel că băiatul de 15 ani a avut ideea să sune la o firmă de taxi şi să facă o comandă. Cinci minute mai târziu maşina condusă de bărbatul ce avea să fie omorât a ajuns la locul cerut, în centrul comunei Darova.

Odată ce au văzut că taximetristul este în vârstă, cei doi au presupus că misiunea lor va fi şi mai uşoară şi şi-au pus în aplicare planul. Cel mai mic dintre băieţi s-a urcat în faţă, pe scaunul din dreapta şoferului, în timp ce băiatul de 17 ani a urcat în autoturism chiar în spatele victimei. În momentul în care taximetristul le-a cerut celor doi banii pentru cursă, aceştia l-au lovit pe bărbat cu cuţitele în gât, în zona feţei şi în piept. Şoferul a încercat să deschidă portiera, însă a fost prins de tânărul de 17 ani şi tras înapoi în maşină.

Agresorii l-au împins pe şofer pe scaunul din dreapta, cel mai mic dintre ei s-a mutat pe bancheta din spate, iar cel mare s-a pus la volan şi a condus maşina spre oraşul Buziaş, pentru a scăpa de taximetrist. Ajunsi în zona pădurii de la Sinersig, cei doi l-au luat de picioare pe taximetrist şi l-au târât afară din maşină, aruncându-l într-un canal, după care i-au luat banii din buzunar şi s-au întors la maşină, unde au spart cupola de taxi, staţia şi casa de marcat şi le-au aruncat în pădure. Din bordul maşinii au mai furat un telefon.

Pe drum, cei doi au aruncat un covoraş plin de sânge din maşină şi au încercat să şteargă urmele de sânge din autoturism cu nişte cârpe găsite. Apoi, au mers mai departe spre Buziaş, iar pe autostradă, spre Timişoara, au oprit la Gara de Nord. Cei doi şi-au continuat drumul spre zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, unde au vândut telefonul furat, pentru 300 de lei. Băieţii şi-au continuat drumul, iar cuţitele le-au aruncat în zona Parcului Copiilor. Tot aici au abandonat şi maşina, după ce au rămas fără combustibil, mai spun procurorii.

Luni, judecătorii Tribunalului Timiş au decis arestarea preventivă pentru de 30 de zile a celor doi tineri.

Camerele de supraveghere dintr-o comună din Timiş au surprins momentul în care cei doi copii s-au întâlnit cu taximetristul şi l-au atacat.

Cadavrul taximetristului a fost descoperit duminică de un bărbat care a sunat imediat la 112. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de politie, dar şi criminalisti care au demarat cercetările în acest caz.

Tinerii s-ar fi plimbat cu maşina furată până când a rămas fără combustibil. Maşina a fost găsită abandonată pe o stradă din Timişoara.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, tânărul de 17 ani este recidivist, fiind implicat într-o bătaie care a avut loc într-o sală de clasă a Liceului ”Aurel Vlaicu” din Lugoj. Tânărul a fost găsit vinovat pentru loviri şi alte violenţe, după ce, împreună cu un coleg, a bătut un adolescent pentru o persupusă datorie de doi lei. Judecătorii au decis, în luna aprilie a acestui an, să îi aplice tânărului măsura educativă, în libertate, cu asistare zilnică timp de şase luni.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră