De la „viermi“ şi „ciumpalaci“ la „nazişti“ şi „animale“. TOPUL politicienilor care i-au jignit pe protestatari. După vot, fireşte!

20 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
De la „viermi“ şi „ciumpalaci“ la „nazişti“ şi „animale“. TOPUL politicienilor care i-au jignit pe protestatari. După vot, fireşte!

Protestul din Piaţa Universităţii, împotriva adoptării Legii graţierii, i-a făcut, din nou pe politicieni să renunţe la haina de mieluşei- pe care o îmbracă atunci când cer mult-râvnitul vot- şi să scoată din puţul gândirii jigniri abjecte şi de mahala la adresa protestatarilor. Un astfel de specimen: Cătălin Beciu, vicepresedinte ALDE, a scris, pe Facebook, ca protestul care a avut loc, miercuri seara, in Bucuresti, fata de intentia Guvernului de a adopta ordonanta privind gratierea, reprezinta ”prima manifestatie nazista din ultimii 70 de ani din Romania”, iar participantilor la protest le-a transmis: ”Animalelor, mi-e scarba de voi!”.

Nu este însă singurul caz. De-a lungul timpului, mai mulţi politicieni au catalogat în diverse feluri protestatarii. Ciumpalaci” şi „viermi” sunt numai două dintre apelativele folosite de politicieni la adresa românilor. Se întâmpla în ianuarie 2012, atunci când au avut loc celebrele protestele din Piaţa Universităţii, proteste care au ţinut luni de zile şi care au culminat cu demisia lui Emil Boc, cel care ocupa, la vremea respectivă, funcţia de premier. Tot atunci, ministrul de Externe la vremea respectivă, Teodor Baconschi i-a comparat pe protestatari cu o „mahala violentă şi ineptă”. Senatorul Iulian Urban i-a numit pe protestatari „viermi“ şi, mai apoi, un alt lider al PDL a spus: „ce să faci, nu poţi să-ţi dai demisia pentru nişte ciumpalaci!“.   

Cătălin Beciu cică s-a autosuspendat...

”Ieri a avut loc prima manifestatie nazista, din ultimii saptezeci de ani, in Romania. Au iesit niste cretini care vor tortura in locul privarii de libertate si lagare de exterminare in locul inchisorii”, a scris vicepresedintele ALDE.

El a afirmat ca participantii ii provoaca repulsie si i-a caracterizat drept ”animale”. ”Mai vor si incalcarea Constitutiei, care garanteaza dreptul la demnitate si la tratament uman. Animalelor, mi-e scarba de voi. De toti aia care ati fost pe strada, aseara. Atat de scarba incat as iesi impotriva voastra, tot acolo, in strada. Doar ca vreau sa fiu sigur ca pot sa respect Constitutia, care va garanteaza dreptul la viata… Astazi, nu sunt sigur. Fac spume cand vad nazisti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Mictiunedi si, in general, jos cretinii si nazistii!”, a afirmat Catalin Beciu. Acesta a completat mesajul, dupa postarea sa pe reteaua de socializare: ”A, stiu ca limbajul nu-i politic. Si? Sunt om de afaceri.”

Un speciment mai puţin...

„Cu precizarea asta chiar că inchei: trecerea "pe persoană fizică", din postarea de aseară, înseamnă autosuspendare. De ce? Pentru că am avut o reacție care astârnit patimi, tonul fiind nepotrivit, în mod evident, dar şi pentru că am nevoie de ridicarea tuturor constrângerilor care m-ar putea împiedica să îmi exprim opiniile. Mă refer la fond, nu la formă. Am trimis deja documentul...“

Baconschi în 2012: „MAHALAUA VIOLENTĂ ŞI INEPTĂ“ 

„Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii“, scria în 2012, cu exces de zel, Baconschi, pe atunci ministru de Externe, la adresa protestatarilor.La mai bine de o săptămână de la afirmațiile făcute pe blogul personal Teodor Baconschi, acesta a  fost revocat din funcție, pe motiv de declarații nepotrivite la adresa protestatarilor.

Iulian Urban în 2012: protestatarii sunt nişte „viermi“!

Iulian Urban, pe atunci lider PDL,  este cel care, tot la protestele din 2012, i-a catalogat pe cei care au participat ca fiind „viermi„. La scurt timp, şi-a prezentat demisia, catalogându-se ca fiind singurul vierme din România.

„Ma consider singurul vierme din Romania pentru ca atunci in 2008, am fost suficient de prost, naiv, credul, sa am impresia ca voi putea schimba ceva din interiorul politicii. Adevarul este ca am fost izolat intr-un PDL care ajungand la guvernare pentru prima oara in istoria lui, a inceput sa se pesedizeze, putini politicieni de marca ai acestui partid rezistand tentatiei borcanului cu miere", mai scrie Urban.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră