De ce se reuneşte CSAT marţi

21 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
De ce se reuneşte CSAT marţi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta mai multe probleme la zi legate în special de Armată.

Membrii CSAT vor discuta despre programul de înzestrare a Armatei şi despre mandatul României la summitul NATO de la Bruxelles, care va avea loc în luna mai. Totodată, ei vor face şi o evaluare a activităţii acestei instituţii pe anul trecut.

La reuniune se va discuta despre stadiul îndeplinirii în cursul anului trecut a programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei până în anul 2026 și în perspectivă, notează rador.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că pe ordinea de zi a reuniunii se află și situația corvetelor multifuncționale, în contextul în care Executivul a abrogat hotărârea Cabinetului Cioloș de anul trecut, potrivit căreia aceste nave de mic tonaj urmau să fie construite la Galați, la șantierul naval deținut de un grup olandez.

Guvernanții și-au motivat decizia invocând faptul că procedura prevede avizul obligatoriu al Parlamentului.

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a enumerat și celelalte teme aflate pe agenda reuniunii CSAT: "Obiectivele României pentru summitul NATO de la Bruxelles 2017, activitatea desfășurată de către instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în 2016 și principalele direcții pentru anul 2017, activitatea desfășurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016, activitatea desfășurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul 2016".

Desecretizarea protocoalelor încheiate de căte Serviciul Român de Informații cu diverse instituții ale statului nu va constitui o temă de discuție în cadrul ședinței. Potrivit președintelui României, nu a existat nicio solicitare în acest sens, relatează reporterul RRA acreditat la Preşedinţie.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră