Costache, cel mai frumos înmulțitor din orașul acesta

26 Mar 2020 | scris de Marius Tucă
Costache, cel mai frumos înmulțitor din orașul acesta

Ministrul Costache nici nu a apucat să înceapă testarea bucureștenilor pentru Covid-19 că a și demisionat. Sigur, la auzul acestei vești, cei aproape 4 milioane de bucureșteni deja îl așteptau pe Costache care pe la ferești, care prin balcoane, care pe la porți să-i dea salivă suficientă pentru vreo câteva mandate.

Ce m-a surprins cel mai tare a fost faptul că nimeni, dar absolut nimeni n-a făcut un calcul simplu apropos de testarea întregului oraș pentru noul coronavirus.

Sigur, după ce candidații la Președinție au avut probleme în aflarea ariei cercului, e greu de crezut că vreo unul dintre numiții în cele mai înalte funcții ale statului știu măcar tabla înmulțirii.

Apropo, pentru lămurirea publicului larg, dacă să spunem capacitatea de testare a domnului Costache ar fi fost de 5000 de oameni pe zi, asta ar fi însemnat că în 100 de zile, adică în mai bine de 3 luni de zile, s-ar fi putut testa 500.000 oameni și luând în calcul un număr de aproximativ 5 milioane de locuitori ai Bucureștiului și județului Ilfov am fi avut nevoie de 1000 zile, aproximativ 34 de luni, adică vreo 3 ani.

Costache, acum ai înțeles filosofia tablei înmulțirii? Poate că da, poate că nu. Din păcate bucureștenii nu se vor putea bucura de prezența ta nici la ușă, nici la Ministerul Sănătății, nici la televizor. Dar ce zici dacă ai încerca tabla înmulțirii și a testării la Milano?

P.S. În locul lui Costache a fost numit secretarul de stat Tătaru. Cu toată dragostea pentru domnia sa, acesta nu mi-a dat sentimentul că ar putea să conducă mai mult de o foaie citită de sus până jos, plină de bolnavi cu Covid, fie ei simptomatici sau asimptomatici.

 

Marius Tucă

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră