Copil de doi ani cazut într-un puţ adânc de 16 metri.Intervenţie extrem de dificilă a pompierilor

25 Apr 2017 | scris de Mara Răducanu
Copil de doi ani cazut într-un puţ adânc de 16 metri.Intervenţie extrem de dificilă a pompierilor

Intervenţie dificilă a salvatorilor, într-o localitate din Teleorman, nu departe de Roşiorii de Vede. Un copil de doi ani a căzut într-o fântână adâncă de 16 metri şi zeci de salvatori încearcă să-l scoată în viaţă la suprafaţă. Reamintim că în 2007 în localitatea Sinteşti, un alt copil, pe atunci avea un an şi jumătate a jost salvat duăî ce căzuse într-un puâ de 24 de cm, adânc de zece metri. Operaţiunea, condusă atunci de Dorin Oltean, actualmente şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a durat mai bine de şase ore. 

O altă misiune care l-a marcat profesional, dar care i-a bucurat cel mai mult sufletul a fost cea de la Sinteşti, din 2007, atunci cand Andrei, un copil de un an şi jumătate a căzut într-un puţ de 24 de cm, adânc de 10 metri.

Potrivit primelor informaţii, copilul este conştient, iar echipele de salvare încearcă de minute bune să-l scotă cu viață. Adâncimea la care se află copilul este de 16 metri, iar operațiunea este dificilă pentru că puțul este foarte îngust, având un diametru de aproximativ 30 de centimetri, potrivit purtătorului de cuvânt ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, potrivit Digi 24. 

Copilul a căzut, în urmă cu aproximativ o oră, într-un puţ îngust din curtea casei, în localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman."Copilul este blocat la aproximativ 16 metri, pe o pompă care scoate apă, deci el nu se află în apă, fiind conştient. Se aude plângând. Am încercat împreună cu membrii familiei să cooperăm cu el, dar deocamdată nu a răspuns la aceste mesaje", a precizat Dragomir.

Acesta a adăugat că echipele de intervenţie încearcă orice operaţiune de salvare şi că, pentru ca micuţul să nu intre în hipotermie, este suflat aer cald în puţ.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman a mai spus că salvatorii iau în calcul inclusiv varianta demolării puţului până nivelul unde se află copilul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră