Cel mai mare Târg de Paşti din Capitală, organizat în Piaţa Constituţiei

03 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cel mai mare Târg de Paşti din Capitală, organizat în Piaţa Constituţiei

Primăria Capitalei, prin Creart și Arcub, organizează "Tradiții și Flori de Sărbători", cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală, în perioada 7 - 17 aprilie 2017, în Piața Constituției.

"În acest an, la fel că marile capitale europene, Capitala va îmbrăca haine de sărbătoare, câteva artere importante din oraș fiind iluminate festiv. În weekend-ul Săptămânii Mari, bucureștenii și turiștii aflați în Capitală sunt așteptați la o plimbare pe Calea Victoriei, unde vor fi întâmpinați cu manifestări artistice de stradă. Îi invit pe toți să se bucure de tradițiile și valorile autentice românești pe care încercăm se le menținem vii, aducându-le și promovându-le în inima Capitalei, la Târgul din Piața Constituției dar și pe Calea Victoriei, o artera reprezentativă a orașului nostru", a declarat primarul general al Capitalei, Fabriela Firea, conform unui comunicat al municipalităţii.

Târgul de Paște este deschis zilnic,  între orele 10:00 — 22:00,  și reunește 110 căsuțe cu produse autentice românești: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii și alte accesorii,  instrumente muzicale, ii și costume populare, icoane pictate precum și preparate culinare: cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri etc.

Cei mici se vor putea bucura de o paletă diversificată de ateliere cu intrare gratuită, care se vor desfășura zilnic, într-un foișor special amenajat din Piața Constituției. De asemenea, în fiecare zi,  trenulețul și caruselul îi așteaptă pe copiii dornici de aventuri, în intervalul 10:00 - 22:00.

Pe scena din Piața Constituției, între 7 - 9 și 14 - 17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzică sacră, clasică, opera și operetă, dar și concerte folclorice sau de muzică pop-rock, susținute de cei mai îndrăgiți interpreți din România: Inna, Vunk, Holograf Carla's Dreams, Randi Nicoleta Nucă, Alexandra Uşurelu, Orchestra naţională Valahia, Lavinia Goste, Gelu Voicu, Maria Dragomiroiu, Grigore Leşe, Opereta Stars, Camerata Regală, Grupul Vocal Acapella, Corul Symbol și mulți alții.

În weekend-ul Săptămânii Mari,  între 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonală și îi întâmpină pe bucureșteni cu manifestări artistice de strada și tonete cu bunătăți, printre care:  ouă încondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decorațiuni, felicitări etc.

Intrarea la toate activitățile este liberă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră