BOR se delimitează de gestul lui ÎPS Teodosie: Îndelunga noastră răbdare poate fi continuată încă puțin

17 Mai 2020 | scris de A.V.
BOR se delimitează de gestul lui ÎPS Teodosie: Îndelunga noastră răbdare poate fi continuată încă puțin

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române se delimitează de gestul ÎPS Teodosie, surprins în timp ce împărtășea mai mulți copii cu aceeasi linguriță. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus citat de Digi24:

„Îndrumările bisericești referitoare inclusiv la împărtășirea credincioșilor în vreme de pandemie oferite de Patriarhia Română, sunt amănunțite, sunt foarte clare și sunt publice. Ele au fost aduse la cunoștința tuturor eparhiilor, deci tuturor ierarhilor.
Opțiunea pe care a făcut-o ieri IPS Teodosie îi aparține într-un mod singular. Dincolo de autonomia eparhială care există și care este respectată, cred ca respectul comun al regulilor ar trebui să ne unească acum pe toți. E adevărat că s-au împărtășit foarte puține persoane ieri. Nu este vorba de un pericol în legătura cu împărtășirea. Acesta e un lucru clar.
Însă dincolo de asta, cred că trebuie să ne orientăm cu toții respectuos față de niște reguli pe care am decis să le respectăm împreună. Îndelunga noastra răbdare probată, în mod exemplar două luni de zile, poate fi continuată măcar încă puțin până se lămuresc niște lucruri foarte importante pentru toți creștinii ortodocși”.
Împărtășirea copiilor nu este ilegală, iar ÎPS Teodosie nu a încălcat nicio lege sau canon bisericesc care ar interzice acest lucru, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, ca reacție la imaginile apărute în spațiul public.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră