#COLECTIV. Bilanțul tragediei a ajuns la 62 de morți. Roxana Elena Boghian, de 26 de ani, s-a stins la Spitalul de Arși

15 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
#COLECTIV. Bilanțul tragediei a ajuns la 62 de morți. Roxana Elena Boghian, de 26 de ani, s-a stins la Spitalul de Arși

Roxana Elena Boghian era născută pe 13 noiembrie 1989 și se afla internată la Spitalul de Arși, în stare gravă, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului. Tânăra era pasionată de fotografia de concert, dar și de fashion.

Duminică seara, o altă tânără rănită în incendiul din Colectiv s-a stins din viață. Pacienta în vârstă de 36 de ani se afla internată într-o clinică din Germania. Ea fusese transferată în urmă cu o lună de la Spitalul Bagdasar Arseni, starea ei fiind atunci extrem de gravă.

Astăzi, în spitale din Capitală mai sunt internaţi 18 răniţi, dintre care trei la Spitalul de Arşi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - doi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - trei, la Spitalul Elias - doi, la Spitalul Militar Central - patru, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - trei şi la Institutul "C.C. Iliescu" - un pacient.

63 dintre răniţii care au fost trataţi după incendiul din 30 octombrie în spitale din Capitală au fost externaţi.

Mai multe persoane au fost reţinute, unele fiind momentan cercetate în libertate, sub control judiciar, după tragedia din clubul Colectiv. Totodată, mai multe restaurante şi cluburi au fost închise, neavând condiţiile legale de funcţionare pentru a-şi desfăşura activitatea.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră