Băsescu, avertisment pentru Iohannis: Preşedintele României nu poate să abdice!

02 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu, avertisment pentru Iohannis: Preşedintele României nu poate să abdice!

Fostul preşedinte Traian Băsescu, susţine vineri, într-o postare pe Facebook, că succesorul său, Klaus Iohannis, este prins în capcana liderului PSD, Liviu Dragnea, după numirea "fără crâcnire" a premierului Viorica Dăncilă şi de acum încolo trebuie să lupte constituţional cu pentru că nu e rege să poată abdica.

"Directorul SPP poate fi numit de Preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT. Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale. 
Directorul SIE se numeşte de Parlament, la propunerea Preşedintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorităţii în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy. Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără nici un fel de rezistenţă a premierului Dăncilă ?", se întreabă Băsescu în postarea sa. 

De asemenea, fostul preşedinte se întreabă "dacă Iohannis a decis conştient o postură de noncombat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului".

În opinia sa, momentul Dăncilă era unul bun pentru rezolvarea restanţelor şi pentru scrierea unui “protocol de colaborare instituţională”, mai ales că urmează şi numirile de ambasadori şi şefi ai marilor parchete. 

"Din experienţă o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii şi punerea instituţiilor sub controlul partidului. Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte.
Constituţional, Preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy (n.r. Liviu Dragnea), pentru că nu este rege", conchide Traian Băsescu .

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră