Balena albastră face primele victime în România. Doi copii s-au spânzurat

28 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Balena albastră face primele victime în România. Doi copii s-au spânzurat

Sinistrul joc "Balena Albastră" a adus nenoricirea pentru două familii din România. Doi tineri, de 11 si 14 ani, au fost găsiţi spânzuraţi în podul casei. Una dintre victime, de 11 ani, este din localitatea dâmbovițeană Cazaci. Copilul a fost găsit spânzurat luni, de sora lui.

Rudelele victimei spun că în ultima perioadă copiii din sat au venit să le spună că băiatul era prins în jocul Balena Albastră. Ar fi încercat chiar să-i convingă și pe alții să ia parte la sinistrul joc, relatează TVR

Poliția a ridicat telefoanele și calculatorul copilului pentru a efectua o expertiză. "Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane și calculatorul pe care copilul le folosea și urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinții au declarat că nu știau că băiatul juca jocul respectiv", a declarat marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Alexandra Niculaie.

Se presupune ca baiatului care s-a spânzurat i s-ar fi dat ca ultima poruncă să-și spargă telefonul și apoi să-și ia viața. De altfel, în fața casei a fost găsit un telefon spart.

Tot luni, dar în comuna Turţ din Satu Mare, un alt adolescent ar fi murit în condiții similare. Avea 14 ani și a fost găsit de familie spânzurat în podul casei. Conform adevarul.ro, și în acest caz prietenii vorbesc ca adolescentul ar fi căzut în capcana "Balenei Albastre".

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a declarat îngrijorat de acest fenomen şi a rugat părinţii să-şi urmăreacă cu foarte mare atenţie copiii. "Pe mine în mod sigur — și sunt convinsă că nu numai pe mine — mă îngrijorează extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legătură între acest joc și cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte fermă e ca împreună, părinți și educatori, pentru că vorbim și de mediul educațional, să se concentreze și să supravegheze foarte atent comportamentul elevilor și copiilor noștri pentru că, iată, e un fenomen care deja ne îngrijorează", a declarat marţi Carmen Dan.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră