AFP: Scene de apocalipsă în mai multe cartiere ale Parisului

14 Noi 2015 | scris de Cristi Severin
 AFP: Scene de apocalipsă în mai multe cartiere ale Parisului

Perimetrul atacurilor este în în zona Spitalului Saint-Louis, în nordul Parisului. Un bărbat în lacrimi spune că sora lui a fost ucisă. Lângă el, mama acestuia izbucnește în plâns și se aruncă în brațele fiului ei. Ei nu vor să ne lase să trecem, explică bărbatul, arătând către intersecția care este la o distanță de 50 de metri. S-au auzit împușcături, 30 de secunde de rafale interminabile.

Se credea că este un foc de artificii, povestește Pierre Montfort, care locuiește aproape de strada Bichat, unde au avut loc împușcăturile. Florence spune că a ajuns acolo pe scooter poate un minut după atac. Era ceva suprarealist, toată lumea era pe jos. Nimeni nu se mișca în restaurantul Petit Cambodge, toți oamenii erau la pământ la barul Carillon. Oamenii nu înțelegeau ce se petrece. O fată era dusă de un tânăr pe brațe. Era moartă, mai spune Florence. 


Un bărbat povestește că a auzit tiruri de arme timp de două-trei minute, în rafale. Am văzut mai multe corpuri sângerânde pe pământ. Nu știu dacă erau morți. Potrivit acestui martor, o cafenea și un restaurant japonez  au fost ținta atacurilor. 

Era sânge peste tot, confirmă un alt martor, amintind de focuri de armă foarte puternice, trase mai mult timp. 

În acest timp, persoanele care locuiesc în zonă vor să ajungă acasă. Unii sunt nervoși, deoarece polițiștii le interzic. Acolo, sunt morți, spune unul dintre ei 

În partea de est a Parisului, girofare, polițiști și pompieri. Este zona unde se află sala de concerte Bataclan. Oamenii  vorbesc la telefon. Soția mea era la Bataclan, este o catastrofă, spune un bărbat care a alergat până în această zonă, dar este blocat de cordonul de securitate. Sunt împușcături în interiorul sălii Bataclan. Tot ce pot să vă spun este că este mai grav decât Charlie Hebdo, află acesta de la un membru al forțelor de ordine. 

Stadionul Franței este în nordul Parisului. Exploziile și grenade s-au auzit în zonă, potrivit unor suporteri aflați pe stadion la meciul amical Franța-Germania. Partida a continuat. Gândeam că este o glumă, explică Ludovic Klein, 37 de ani, venit de la Limoges cu fiul lui în vârstă de zece ani. Evacuarea spectatorilor s-a făcut cu calm.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră