Ambasadorul SUA, la Palatul Victoria; diplomatul american se întâlnește cu Sorin Grindeanu

16 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Ambasadorul SUA, la Palatul Victoria; diplomatul american se întâlnește cu Sorin Grindeanu

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ajuns joi dimineață la Palatul Victoria, unde urmează să aibă o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, potrivit agerpres.ro.

Potrivit programului premierului anunțat pe site-ul Guvernului, Sorin Grindeanu are programată joi, de la ora 9,15, o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii Hans Klemm și cu directorul Programului Arhivistic Internațional din cadrul Centrului pentru Înalte Studii despre Holocaust, Radu Ioanid.

Marţi, preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a avut o întâlnire cu  cu ambasadorul SUA la Bucureşti, cu care a discutat despre relaţia România-SUA, el arătând că a avut întâlniri şi cu reprezentanţi Exxon şi Bell Helicopter, pe care i-a invitat să investească în România.

Solicitat, marţi, la B1Tv, să precizeze ce a discutat cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, cu care s-a văzut în timpul zilei la biroul său de la Camera Deputaţilor, Dragnea a răspuns: „Am stabilit (vizita, n.r.). Nu m-am trezit cu domnul ambasador la uşă. Am stabilit lucrul ăsta (vizita, n.r.) de comun acord”, scrie mediafax.ro.

„A venit domnul Radu Ioanid din SUA. De asemenea, a venit împreună cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre câteva chestiuni legate de muzeul Holocaustului care se va înfiinţa în România. Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid şi la Washington când am fost. Şi, de asemenea, am discutat cu domnul ambasador exact despre lucrurile astea- despre evoluţiile din UE şi despre relaţia dintre SUA şi România”, a precizat Dragnea.

El a arătat că i-a spus lui Klemm că parteneriatul strategic dintre România şi SUA este extrem de important pentru noi şi e foarte bun, dar trebuie să înceapă să aibă o componentă economică substanţială.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră