Comisia Europeană: Frans Timmermans: Sprijinim România în privința penitenciarelor. Sorin Grindeanu: La Justiție, un ministru apolitic

16 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Comisia Europeană: Frans Timmermans: Sprijinim România în privința penitenciarelor. Sorin Grindeanu: La Justiție, un ministru apolitic

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat joi, la conferința de presă comună cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, ca săptămâna viitoare va propune un ministru al Justiției apolitic, că a reiterat poziția fermă de luptă contra corupției și că își dorește fără MCV, în 2019. 

Timmermans a precizat că Executivul european va ajuta guvernul României în renovarea și contruirea de penitenciare la condiții europene.

”Am analizat problema supraaglomerării penitenciarelor și am propus să colaborăm de urgență la proiecte pentru a îmbunătăți condițiile din penitenciare. Vrem să sprijinim România în această direcție (...)Salut abrogarea OUG 13 (...) Am sfătuit Guvernul să acționeze cu o maximă deschidere, astfel încât toți cei interesați să poată fi implicați, să poată urmări, procesul să se desfășoare cu transparență (...) Daca vă uitați la ultimul nostru raport MCV, suntem pe ultima bucată a maratonului. Dar când ajungem la final, depinde de viteza cu care se aleargă” a spus Frans Timmermans.

Sorin Grindeanu a precizat că a cerut clarificări privind unele aspecte ale MCV, pentru ca Executivul să poată acționa în sensul dorit de Uniunea Europeană.

”Am reiterat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției, despre ce ne dorim în viitor, reglementările în domeniul justiției, care să se întâmple în Parlament, astfel încât deciziile CCR să poată fi aprobate (...) Eu pot să vă asigur de dorința mea de a avea viteza corectă. Îmi doresc 2019 fără MCV” a precizat Sorin Grindeanu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră