Alina Bica cere audierea lui Traian Băsescu

12 Noi 2015
Alina Bica cere audierea lui Traian Băsescu
Fosta șefă a DIICOT Alina Bica- aflată momentan a solicitat astăzi magistraților de la Curtea Supremă audierea lui Traian Băsescu, în calitate de martor, în dosarul în care a fost trimisă în judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu. Avocata  Alinei Bica, a declarat că Traian Băsescu știa că adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, a amenințat-o pe clienta sa potrivit agerpres.ro. Audierea lui Băsescu a fost însă respinsă de judecători, pe motiv că nu este utilă în acest dosar. Avocata a mai spus că de amenințările lui Florian Coldea ar fi știut și fostul director al SRI George Maior, însă nu a mai solicitat audierea acestuia, deoarece este plecat în SUA. Tot acum, Alina Bica a anunțat că renunță să o mai cheme pe Elena Udrea ca martor în dosar.

Alina Bica vrea, instanţa nu şi nu! 

În schimb, instanța a admis audierea tuturor martorilor din rechizitoriu, inclusiv a omului de afaceri Ovidiu Tender și a soției lui Adriean Videanu, Miorița. În cadrul ședinței de judecată, Alina Bica a dat o amplă declarație în care a reluat subiectul relației tensionate pe care a avut-o cu Florian Coldea, susținând că ea nu a fost singurul șef din DIICOT care a fost "executat" de adjunctul directorului SRI.

Alina Bica a mai relatat împrejurările în care a solicitat subordonaților săi să nu mai ceară o pedeapsă cu executare pentru omul de afaceri Ovidiu Tender (inculpat în dosarul RAFO-Carom), precum și detalii despre întâlnirile cu Florian Coldea. Astfel, Bica a povestit că, în anul 2005, era procuror de caz în dosarul lui Tender și a aflat că acesta făcea demersuri pentru a-i da aproximativ 500.000 de euro. De asemenea, expertul desemnat în dosarul RAFO-Carom s-a prezentat la DIICOT și a dezvăluit că a fost contactat printr-un avocat și i s-a oferit din partea lui Tender suma de 1 milion de euro, dacă expertiza pe care urma să o întocmească ar fi fost favorabilă omului de afaceri. DIICOT a luat atunci decizia să ceară în instanță arestarea preventivă a lui Ovidiu Tender, lucru care s-a și întâmplat.

DOSARELE ALINEI BICA 

Fosta sefă a DIICOT  a fost reţinută de DNA şi a ajuns din nou în arest, după nici cinci luni de libertate, sub acuzaţia că a luat şpagă 17.500 de euro.  În schimbul banilor, ar fi trebuit să-l scape pe afaceristul Horia Simu de un dosar la DIICOT. Procurorii DNA au chemat-o la audieri împreună cu fostul şef al Fiscului, Şerban Pop, care a fost şi el reţinut pentru 24 de ore. Acesta e acuzat că a luat cea mai mare parte din şpaga de la Simu, 230 de mii de euro.  A fost adus cu cătuşe la DNA şi afaceristul care a obtinut cea mai mare despăgubire din istoria ANRP, Horia Simu. Acesta este arestat deja în dosarul retrocedărilor ilegale.

Alina Bica şi-ar fi primit partea de şpagă de la fostul şef ANAF, Şerban Pop. Şi acesta a fost scos cu cătuşe la mâni din DNA, după aproximativ o jumătate de oră de audieri. Potrivit DNA, Pop ar fi primit de la Horia Simu 230.000 euro.  Acesta este al treilea dosar al Alinei Bica, iar denunţătorul este chiar fostul său consilierul, Ionuţ Mihăilescu, acuzat şi el de complicitate la luare de mită în dosarul "Bica 2".

În primul său dosar, Alina Bica, este acuzată că în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În dosarul Bica 2, procurorii o acuzată că ar fi luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate omului de afaceri Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră