Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Dodon şi Sandu intră în al doilea tur de scrutin

31 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Dodon şi Sandu intră în al doilea tur de scrutin

După numărarea a 99,5% dintre voturi, rezultatele preliminare îl arătau câștigător pe Dodon cu 48,5%, urmat de Sandu, cu 38,2%.

Igor Dodon - 48,5%
Maia Sandu - 38,2%
Dumitru Ciubașenco - 6,01%
Iurie Leancă - 3,11%
Mihai Ghimpu - 1,08%

Pentru a fi declarat câștigător din primul tur, ar fi trebuit să obțină cel puțin 51% din voturi.

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău va face anunțul oficial astăzi, la ora 10.00, după încheierea numărătorii voturilor.

La Bucureşti, candidata proeuropeană Maia Sandu a obţinut cele mai multe voturi în secţiile deschise la Bucureşti. Potrivit UNIMEDIA, candidata PAS a strâns 2.150 de sufragii.

Igor Dodon s-a lansat oficial în campania prezidenţială pentru alegerile din 30 octombrie 2016 cu sloganul „Moldova are viitor”. Liderul PSRM susţine că luptă pentru securitatea statului, neutralitate şi identitate moldovenească. El promite o economie puternică, dreptate socială şi relaţii de prietenie cu Rusia.

Maia Sandu a pornit în campanie cu promisiunea că va lupta împotriva corupţiei, afirmând că este cea mai mare problemă a Republicii Moldova. Ea spune că vrea să promoveze în toate structurile de stat doar oameni integri, care nu au comis sau tolerat anterior acte de corupţie.

Sandu se declară 100% proeuropeană şi promite că va face tot posibilul pentru a apropia Moldova de UE. De altfel, are şi susţinerea liderilor europeni.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră