Marii producători auto şi-ar putea muta directorii la Bucureşti

19 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Marii producători auto şi-ar putea muta directorii la Bucureşti

Informația vine după ce ministerul Afacerilor Externe din Japonia a transmis un memoriu guvernului britanic în care şi-a exprimat îngrijorarea privind impactul Brexitului asupra producătorilor auto, care ar putea fi obligaţi să plătească taxe şi în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie.

Renault, Daimler, Audi şi Jaguar sunt printre companiile care şi-au anunţat noi operaţiuni în Europa de Est sau deja şi-au înfiinţat fabrici aici, scrie cityam.com.

"Pentru unele companii auto, Marea Britanie nu mai este atractivă ca bază pe termen lung pentru operaţiunile lor europene de nivel înalt, dacă pot găsi condiţii adecvate în altă parte", a declarat Frank Smeekes, partener în cadrul DHR.

"Chiar dacă nu va fi o transformare peste noapte, această tendinţă ar putea creşte în următorii doi ani în rândul producătorilor şi a furnizorilor auto, deoarece ei caută să maximizeze capitalul intelectual şi să-şi consolideze operaţiunile reducând numărul locaţiilor şi ţinând sub control costurile", a mai spus Smeekes.

Deşi salariile directorilor vor rămâne cu 40% mai scăzute, ei ar putea fi tentaţi să se mute în afara Marii Britanii, în condiţiile în care nivelul chiriilor în Bulgaria sunt cu 86% mai scăzute decât în Londra.

_____________________________________

Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:

Șefa ANM, despre ce se va întâmpla cu vremea în zilele următoare. Ce ne așteaptă la IARNĂ

Tatiana Maslany, românca premiată cu Emmy pentru cea mai bună actriță

POLIŢIŞTII AVERTIZEAZĂ: mare grijă la plăţile pe internet! PRIMA REGULĂ înainte de a efectua tranzacţii online

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră