Academia Română se dezice de apelul celor 82 de academicieni

10 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Academia Română se dezice de apelul celor 82 de academicieni

Apelul lansat miercuri de un grup de membri ai Academiei Române nu reflectă poziția oficială a instituției, fiind vorba despre o iniţiativă personală, precizează Biroul de presă al acestui for.

Conform sursei citate de agerpres.ro, apelul a fost redactat de persoanele semnatare. Reprezentantii instituţiei susţin că documentul a fost redactat de trei membri titulari ai Academiei Române - Victor Voicu, Ioan Aurel Pop şi Gheorghe Păun -, iar textul nu este asumat de for, relatează ziare.com.

Preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, va discuta zilele acestea cu iniţiatorii documentului, după ce el a fost cel care a decis eliminarea apelului de pe pagina principalp a site-ului institutiei, susţin reprezentanţi ai Academiei.

Un punct de vedere oficial al Academiei Române va fie transmis în numele instituţiei, a precizat Carmen Dobre, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Academiei.

Peste 80 de membri ai Academiei Române au lansat, miercuri, un apel prin care au solicitat instituțiilor abilitate ale statului, de la toate nivelurile, "să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României și a stabilității statului de drept, iar pe oamenii politici i-au invitat "să conlucreze cu responsabilitate și patriotism pentru binele României".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră