Vremea este in plin proces de incalzire. Weekend-ul se anunta canicular

14 Iul 2015
Vremea este in plin proces de incalzire. Weekend-ul se anunta canicular
In aceasta saptamana, temperaturile ce se vor inregistra in tara noastra vor fi din ce in ce mai ridicate. Sambata va fi atins pragul de canicula in Banat, Crisana, Moldova si Muntenia. Cel mai cald va fi si de aceasta data in vestul Romaniei. Precipitatiile vor fi sub forma de averse. Administratia Nationala de Meteorologie a intocmit prognoza pana la data de 29 iulie. 

BANAT
Prima jumatate a acestei saptamana este marcata de o vreme răcoroasă, însă treptat temperaturile vor creste, de la 24 de grade, la începutul intervalului, spre 37 de grade, în medie, pe 19 iulie. În următoarea perioadă, maximele termice vor scădea usor, dar vremea va rămâne caniculară, cu o temperatură medie de 35 de grade spre sfârsitul intervalului. Regimul termic nocturn va fi în crestere, spre valori de 18-19 grade, care se vor menţine pe tot parcursul celei de a doua săptămâni de prognoză. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala astazi si din nou spre sfârsitul saptamanii viitoare. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

CRISANA
Treptat valorile termice vor marca o crestere, spre 28-30 de grade la mijlocul acesteo săptămâni si 36 de grade, în medie, în jurul datei de 19 iulie, când vremea va deveni caniculară. Saptamana viitoare va fi caracterizată de un regim termic relativ constant, cu medii diurne de 33-35 de grade si nocturne de 16-18 grade. Se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse după data de 20 iulie.

TRANSILVANIA
Temperatura aerului va marca o crestere treptată de la medii ale valorilor termice diurne de 23 de grade pe 14 iulie, spre 34 de grade în jurul datei de 19 iulie. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea uaor, spre normele caracteristice perioadei, respectiv 31-32 de grade, în medie. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii importante si va fi caracterizat prin valori medii situate, în general, între 13 si 15 grade. Probabilitatea apariţiei manifestărilor specifice instabilitaţii atmosferice va fi mai ridicată după data de 20 iulie.

MARAMURES
Aceste zile sunt caracterizate de o vreme răcoroasă. Mediile diurne se vor situa între 20 si 25 de grade, iar cele nocturne între 10 si 14 grade. După acest pasaj, valorile termice vor fi în crestere, astfel încât se vor atinge si depăsi usor 30-32 de grade, însă spre finalul celei de a doua săptămâni vor fi în scădere din nou. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, se vor situa în medie între 12 i 16 grade, cu valori u or mai ridicate în 19 si 20 iulie. Probabilitatea pentru manifestări ale instabilitătii atmosferice va creste după data de 20 iulie.

MOLDOVA
În aceasta săptămână, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, de la valori sub normele caracteristice perioadei, de aproximativ 24 de grade pe 14 iulie, va ajunge să fie călduroasă, izolat caniculară, cu medii de 33-35 de grade în jurul datei de 19 iulie. Saptamana viitoare va fi caracterizată de un regim termic relativ constant, cu medii ale temperaturilor diurne de 31-32 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase in aceasta saptamana, când media termică va fi de 13-15 grade, dar după data de 19 iulie temperaturile nocturne se vor menţine la valori de 17-18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată în zilele de 14, 20 si 21 iulie. În rest, doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecătoare.

DOBROGEA
Vremea va fi caldă, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, între 29 si 31 de grade. Excepţie vor face primele zile, când temperaturile diurne vor fi usor mai scăzute si se vor situa în jurul unei medii de 27 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii situate între 16 si 18 grade in aceasta saptamana. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 14 iulie, dar si în jurul datei de 21 iulie.

MUNTENIA
Vremea se va încălzi treptat în aceasta săptămână, de la valori medii diurne de 28 de grade pe 14 iulie, spre 34-35 de grade, în medie, în jurul datei de 20 iulie. Totodată, temperaturile minime se vor situa între 15 si 17 grade, în medie, în prima săptămână, iar apoi regimul termic nocturn va fi relativ constant, caracterizat de o valoare medie de 18 grade. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în general pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 14 si 21 iulie.

OLTENIA
Va avea loc un proves de încălzire treptată, astfel încât, între 19 si 21 iulie, mediile temperaturilor maxime vor fi de 35-36 de garde, caracterizând o vreme caniculară. Ulterior, se va menţine un regim termic călduros, cu medii ale maximelor de 33-34 de grade. O usoară instabilitate atmosferică se va produce în zilele de 14 si 21 iulie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată va fi redusă. 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră