Ploi puternice in zona montana

05 Mai 2015
Ploi puternice in zona montana
In zona montana, instabilitatea va atinge cote inalte in zilele ce urmeaza. Precipitatiile vor fi numai sub forma de ploaie si vor duce la topirea micului strat de zapada care mai persista la aceasta data la peste 2.000 de metri altitudine.

Maine, la munte, vremea va fi caldã pentru acestã perioadã, dar gradul de instabilitate va fi în creştere. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi înnorãrile se vor accentua treptat şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi va cãdea grindinã.

Joi, vremea va fi instabilã şi se va rãci faţã de intervalul precedent. În Carpaţii Meridionali şi în cei Orientali vor fi înnorãri accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, local se pot cumula cantitãţi de apã mai însemnate şi izolat vor fi cãderi de grindinã. În restul zonei montane cerul va fi variabil cu unele înnorãri şi ploi slabe la începutul intervalului.

Vineri, vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua, când local în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse în cei Meridionali şi doar izolat în rest, vor mai fi ploi slabe. Vântul va prezenta intensificãri trecãtoare în prima parte a intervalului. Temperaturile vor marca o creştere uşoarã faţã de ziua precedentã.  

Alte stiri din Vremea

Ultima oră