Miercuri vom avea temperaturi de 31 grade Celsius

02 Mai 2015
Miercuri vom avea temperaturi de 31 grade Celsius
Vremea schimbãtoare de primãvarã va aduce în ţara noastrã atât temperaturi apropiate de unele de varã, cât şi ploi pe suprafeţe întinse. Întrucât teritoriul ţãrii noastre se va afla în câmp de presiune joasã, condiţiile pentru precipitaţii se vor menţine semnificative în fiecare zi şi vor fi propice manifestãrilor de instabilitate ce mai degrabã obişnuite în luni mai calde decât aceasta.
Cea mai caldã zi din aceastã sãptãmânã pare a fi cea de miercuri, când unele dintre maximele din vest şi sud-vest vor avea valori de chiar 31 grade; dupã acea zi, însã, va urma o rãcire care va putea readuce regimul termic aproape de normalul perioadei calendaristice. Acestea se vor petrece pe o circulaţie relativ rapidã a aerului venit dinspre vest şi sud-vest, astfel ploile intrând în aceastã zonã prin Maramureş şi Crişana şi pãrãsind-o prin est şi sud-est.
Chiar dacã pânã la varã mai sunt douã luni, fenomenele meteorologice de instabilitate apar din cauza încãlzirii solului de sub pãtura de nori fragmentatã sau nestatornicã şi ascensiunii aerului spre altitudini mai reci, unde apa dinãuntrul sãu poate precipita - uneori rapid şi în cantitate mare.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră