De miercuri sunt asteptate ploi insemnate cantitativ in zona montana

04 Mai 2015
De miercuri sunt asteptate ploi insemnate cantitativ in zona montana
In zona montana, vremea va fi deosebit de calda in zilele ce urmeaza. Asta inseamna ca stratul de zapada se va diminua si sunt sanse tot mai mici sa se mai poata schia in zona statiunilor montane. In aceste conditii, amatorii de sporturi de iarna isi mai pot face de cap doar pe pantele nordice ale muntilor si numai la peste 2.000 de metri altitudine.

Maine, vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, local în cursul zilei în toate masivele montane şi pe arii restrânse restrânse noaptea, cu precãdere în Carpaţii Occidentali. Vântul va sufla slab şi moderat.

Marti, procesul de încãlzire va continua şi vremea va deveni caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în cursul zilei cand local se vor semnala averse în general slabe cantitativ şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele înalte, dar şi în timpul ploilor.

Miercuri, valorile termice vor continua sã creascã uşor şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii mai. În cursul zilei va predomina o vreme frumoasã, cu cer variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã. Seara şi noaptea instabilitatea atmosfericã se va accentua în toate masivele montane şi local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindinã, iar izolat cantitãţile de apã vor fi importante.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră