De joi, vremea se inrautateste in toata tara

04 Mai 2015
De joi, vremea se inrautateste in toata tara
Pânã la mijlocul sãptãmânii în România vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit. Intensificarea circulaţiei aerului din sector S-SV va permite pãtrunderea masei de aer foarte cald de provenienţã nord-africanã, pânã în spaţiul geografic al României, cu precãdere în jumãtatea de sud-vest a teritoriului. Prin urmare, cel mai probabil în Banat şi Crişana pe parcursul zilei de miercuri vor fi primele temperaturi cu valori de peste 30 de grade Celsius din anul 2015.
Dar, de joi aceste valori ridicate de temperaturã vor marca o scãdere, datoritã transportului unei mase de aer mai rece deasupra României. Presiunea atmosfericã la nivelul solului va marca variaţii semnificative de la o zi la alta. Temperaturile maxime ale zilei de luni vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureş şi 28 de grade în extremitatea de sud-vest, iar cele minime se vor situa între 5 şi 17 grade.
Cerul va fi temporar noros şi, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, local în zonele montane şi în regiunile nordice, pe arii restrânse în centru şi nord-est şi izolat în restul teritoriului, iar noaptea ploile se vor semnala pe spaţii mici, cu precãdere în jumãtatea de vest a ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră