Caniculă în sud, ploi și vijelii în vest. Cum va arăta vremea în următoarele zile în București, la munte și la mare

09 Iul 2015
Caniculă în sud, ploi și vijelii în vest. Cum va arăta vremea în următoarele zile în București, la munte și la mare
Azi, în cea mai mare parte a Munteniei, în Oltenia și în sudul Moldovei, vom avea maxime de 35-37 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depăși pragul critic. 
 
In Dobrogea si in Baragan, temperaturile ridicate vor fi foarte greu de suportat, va fi canicula, iar vantul va sufla cel mult moderat. In Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi tot foarte cald, iar disconfortul termic va fi accentuat.
 
In jumatatea nordica a Moldovei temperaturile vor fi in scadere. Totusi, vor mai fi maxime de 37 de grade. 
 
In nordul Transilvaniei si Maramures, vor fi averse locale, iar maximele se vor situa sub valoarea de 30 de grade Celsius.
Se raceste si in vestul tarii unde aversele vor fi frecvente, se vor inregistra fenomene electrice si poate fi grindina. Vantul va prinde putere pe timpul ploilor.
 
In centrul Romaniei se raceste si va ploua. Se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care vor lua si aspect de vijelie, iar pe arii restranse vor fi caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20...30 l/mp.
 
In sud-vest canicula continua, dar maximele se vor situa sub cele inregistrate ieri. Instabilitatea va creste mai ales pe inserat. In regiunile sudice se anunta vreme caniculara cu soare si temperaturi de pana la 37...38 de grade Celsius in Lunca Dunarii. Spre seara, pe arii restranse vor fi averse cu fulgere si vant mai intens.
 
In Bucuresti va fi foarte cald. Cerul va fi variabil, iar maxima va ajunge la valoarea de 37 de grade. Presiunea atmosferica va fi in crestere usoara.
 
La munte, valorile termice scad, iar vremea va fi instabila. Vor fi averse, fenomene electrice, vantul va lua aspect de vijelie si probabil va fi si grindina. Izolat se vor acumula 25-30L/mp.
 
Pe litoral vremea va fi calduroasa, dar va deveni instabila. Cerul va fi senin ziua si aversele apar la noapte. Pe plaja se vor atinge valori de pana la 31 de grade Celsius, iar apa marii va avea 24-25 de grade Celsius.
 
Cum va fi vremea in weekend in Bucuresti, la munte si la mare
 
In Bucuresti, dupa lasarea noptii instabilitatea va creste si vor fi averse insotite de fulgere si de vant intens. Maine se raceste si vor fi 27-28 de grade Celsius. Va ploua, mai ales in prima parte a zilei, iar vantul va sufla in general moderat. Sambata revine vremea frumoasa si asa va fi si duminica. Maxima va fi normala pentru aceasta perioada, iar cerul va fi senin.
 
La munte, maine se va raci in masivele sudice si in cele estice, iar aversele apar mai ales in Carpatii Meridionali si in Carpatii Orientali. Sambata si duminica vremea va fi frumoasa, cerul senin, iar vantul va mai prezenta scurte intensificari.
 
Pe litoral, maine se raceste. Temperaturile scad in toate statiunile, vor fi averse insotite de fulgere si de vant mai intens, dar vremea va incepe sa se indrepte pe inserat si mai ales noaptea. Sambata si duminica cerul va fi senin, vantul va mai prezenta scurte intensificari, dar vremea va fi in general frumoasa. Maximele vor fi de la 25 la 27 de grade Celsius, iar apa marii va avea intre 22 si 24 de grade Celsius.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră