De Sânziene, "Ziua Universala a Iei" - sarbatorita la Teatrul Elisabeta

19 Iun 2015
De Sânziene,
Teatrul Elisabeta sarbatoreste miercuri, 24 iunie, Ziua universala a iei oferind spectatorilor o experienta artistica memorabila: un cocktail de voie buna si multe hohote de ras la comedia “Incurcatura la nivel inalt”, o tombola pentru spectatoarele care poarta ie si o invitatie la rasfat cu praline Romtoff.

Expozitia semnata Liliana Turoiu va aduce in premiera la Teatrul Elisabeta piese vestimentare contemporane de inspiratie traditionala din cea mai recenta colectie intitulata "Zestrea", alaturi de catalogul de arta si costum cu acelasi nume realizat anul acesta la Castelul Bran cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Miercuri, 24 iunie, de Sanziene, se sarbatoreste pentru al treilea an consecutiv Ziua Universala a Iei, eveniment initiat pe Facebook in 2013 de prima comunitate online dedicata IEI si costumului traditional romanesc, “La Blouse Roumaine”. Evenimentul promoveaza IA ca brand de tara al Romaniei si se bucura de mare succes inca de la lansarea sa in 2013 la care au participat peste 24.000 de persoane din 50 de tari.

Incepand de anul acesta, Teatrul Elisabeta se alatura acestei initiative temerare de promovare a valorilor romanesti prin evenimentul special oferit publicului prezent la ultima reprezentatie a comediei “Incurcatura la nivel inalt” din aceasta stagiune.

“Incurcatura la nivel inalt” este una productiile stagiunii curente a Teatrului Elisabeta care s-a bucurat de un imens success la public. Este o comedie bulevardiera cu stil, in care intrigile politice se intersecteaza si se amesteca intr-un mod absolut delicios de haotic si ilar cu cele amoroase si dau nastere unor situatii comice irezistibile.

La reprezentatia speciala de miercuri, 24 iunie, inainte de spectacol, dar si la pauza, cei prezenti vor putea admira o expozitie de tinute vestimentare de inspiratie traditionala al carei concept ii apartine designerului Liliana Turoiu.
Colectia ”Zestrea” a fost expusa in luna mai 2015 la Expozitia Mondiala "Expo Milano 2015" si la Accademia di Romania din Roma. In aceasta colectie, fota, ia, braul, ilicul si alte elemente ale costumului traditional romanesc au reprezentat surse de inspiratie pentru broderii si creatii vestimentare moderne, elegante, ce trec dincolo de tendintele unui sezon. Colectia va fi prezentata in lunile iulie-august ale acestui an si in Austria la Viena si in Romania la Castelul Bran, urmand ca in toamna sa fie prezentata la Paris.

La finalul spectacolului, spectatoarele care vin imbracate cu ie vor putea castiga premii la tombola organizata pe scena.

 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră