In memoriam: Șerban Ionescu

07 Ian 2019 | scris de Sebastian S. Eduard
In memoriam: Șerban Ionescu

Asociația Culturală ConCerto în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București organizează în perioada 9 ianuarie - 21 ianuarie 2019 proiectul cultural In memoriam: Șerban Ionescu.

Lansarea evenimentului are loc în data de 9 ianuarie a.c. începând cu ora 19.00 la sala Media aflată în incinta Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București.

Cu acest prilej va fi vernisată expoziția cunoscutului artist vizual Valeriu Mladin și va fi difuzat filmul documentar In memoriam Șerban Ionescu realizat în studiourile TVR de Daniela Ciolan și Andras Demeter.

În perioada desfășurării proiectului expoziția va putea fi vizitată în programul de funcționare al instituției.

Proiectul caravana In memoriam: Șerban Ionescu a debutat în luna noiembrie a.c. la Teatrul de Comedie din București și va continua în 2019 itinerariul prin teatrele bucureștene, dar și în orașele în care actorul Șerban Ionescu a desfășurat activități artistice (Petroșani, Corabia, etc).

Proiectul In memoriam: Șerban Ionescu își propune să articuleze gestul firesc de păstrare și permanentizare a memoriei pentru actorul care a adăugat excelența scenei teatrului românesc - Șerban Ionescu.

Inițiativa acestui proiect aparține actriței Magda Catone, prietena, soția și partenera de scenă a marelui actor.

Reamintim faptul că actorul Șerban Ionescu s-a născut în data de 23 septembrie 1950 în orașul Corabia și s-a stins din viață în data de 21 noiembrie 2012 la București în urma unei cumplite boli.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră