Decembrie, la București - Disney Beauty and The Beast: o coloană sonoră excepțională

13 Noi 2015
Decembrie, la București - Disney Beauty and The Beast: o coloană sonoră excepțională
Muzică de Oscar, Tony pentru costume, și o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la București să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. În rolurile principale, actorii Briana Rapa și Mark Beyer (USA) ne vor purta de-a lungul acestei povești romantice, magice, pe muzica semnată de Alan Menken, informează SmartFM

Distribuția 100% internațională a musicalului include 30 de actori și 14 muzicieni. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 
 Dacă aveți un cântec Disney preferat, sunt mari șanse ca Alan Menken, în vârstă de 65 de ani, să-l fi compus. Câștigător al premiilor Oscar, Grammy și Tony, Menken este recunoscut mai ales pentru colaborarea sa din ultimii 20 de ani cu Walt Disney Studios, fiind responsabil pentru coloane sonore ale unor filme de animație precum: Beauty and The Beast, The Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, Hercules, Home on the Range și Tangled, cât și ale filmelor Newsies (1992) și Enchanted (2007).

Cu 8 premii Oscar (4 pentru Best Original Score și 4 pentru Best Original Song), doar compozitorul Alfred Newman (9 premii) și Walt Disney însuși (22 premii) au primit mai multe astfel de premii decât Menken. El deține, în prezent, recordul pentru cele mai multe Oscaruri  câștigate de o persoană în viață și a fost desemnat Disney Legend în 2001.

 Cercul Disney în jurul Beauty and The Beast se inchide în 2017, cand e programat să se lanseze în cinematografe și filmul musical „Beauty and the Beast” regizat de Bill Condonn(regizorul Twilight). Filmul va cuprinde cele mai multe dintre cântecele lui Menken și Rice din musicalul de pe Broadway și îi va avea în distribuție pe Emma Watson (Harry Potter saga) și Dan Stevens (Downtown Abbey), în rolurile principale, și pe Emma Thompson (Mrs. Potts) și Ewan McGregor (Lumiere), în rolurile secundare.  

Alte stiri din Teatru

Ultima oră