Un jucător de la PSG a refuzat să joace pentru a nu purta tricoul cu însemnele LGBTQIA+

15 Mai 2022
Un jucător de la PSG a refuzat să joace pentru a nu purta tricoul cu însemnele LGBTQIA+

Absența lui Idrissa Gueye din meciul PSG contra Montpellier a stârnit întrebări, scrie L'Equipe. Idrissa Gueye a urmărit meciul cu Montpellier din tribune „din motive personale” în cea de-a 37-a zi a Ligue 1, care a făcut parte din zilele mondiale împotriva homofobiei. Jucătorul fusese deja absent anul trecut în aceeași zi.

Idrissa Gueye nu a participat la victoria lui PSG pe gazonul de la Montpellier sâmbătă seară (4-0). Mijlocașul senegalez a fost însă în lotul anunțat sâmbătă dimineață de club și făcut deplasarea la Montpellier. Întrebat despre motivul acestei absențe la conferința de presă, antrenorul Mauricio Pochettino a spus că „Idrissa a făcut deplasarea la Montpellier, dar din motive personale a fost nevoit să părăsească foaia de meci. Dar nu a fost accidentat”.

Deja absent anul trecut în timpul zilei împotriva homofobiei
O absență care a stârnit multe comentarii interne în ultimele ore, mijlocașul fiind deja absent în timpul zilei împotriva homofobiei de anul trecut (pentru „probleme cu stomacul”), zi în care jucătorii de L1 trebuiau să poarte un tricou în culorile curcubeului, simbol al luptei împotriva homofobiei și pentru drepturile comunității LGBTQIA+. Ligue 1 a implementat acest sistem pe măsură ce se apropie 17 mai, Ziua Mondială Împotriva Homofobiei.

„Anturajul senegalezului precizează că absența sa a fost probabil consecința serii de joi și a galei organizate pentru asociația sa „For Hope”.

Alte stiri din Sport

Ultima oră