Turul Frantei 2015: Rafal Majka loveste din nou. Froome ramane in galben

15 Iul 2015
Turul Frantei 2015: Rafal Majka loveste din nou. Froome ramane in galben
Marea Bucla rataceste prin Pirinei in aceste zile. Pentru cei care n-au avut ocazia sa viziteze Franta si muntii sai, trebuie spus ca Pirineii sunt mai frumosi decat Alpii pentru simplul motiv ca arata mai domestic. Sigur, parerile sunt impartite, dar pentru a te convinge de acest lucru nu e nevoie sa te uiti prin fotografii, ci sa mergi la fata locului.

Etapa a 11-a a Turului Frantei s-a desfasurat pe 188 kilometri, de la Pau, un oras superb din sud-vestul Hexagonului, pana la Cauterets – Vaille de Saint-Savin. Polonezul Rafal Majka a trecut primul linia de sosire, succesul sau reprezentand o confirmare a rezultatelor din 2014, cand a reusit sa castige tricoul alb cu buline rosii, destinat celui mai bun catarator. Rutierul de la Tinkoff – Saxo Bank a dat atacul decisiv chiar pe Col du Tourmalet si nimeni n-a reusit sa-l mai prinda. A coborat foarte bine si a pedalat ca un nebun pentru primul sau success din 2015 in Marea Bucla si al treilea din cariera.

Un catarator tanar, coechipierul lui Alberto Contador a recunoscut ca la editia din acest an nu si-a propus sa castige Marea Bucla sau sa pedaleze pentru vreun tricou distinctiv. “Stiam ca este o etapa foarte dificila, care a trecut peste Tourmalet. Astazi am prins o oportunitate, am primit mana libera de la colegi si am atacat. Dedic victoria echipei mele, lui Ivan Basso si familiei mele. Eu nu merg pentru clasamentul general. Am venit aici pentru Alberto Contador. Trebuie sa luptam pentru el. Turul este insa foarte lung si nu trebuie sa cedam”, a declarat polonezul.

Victoria lui Majka este una deosebit de frumoasa si arata ca polonezul este un catarator veritabil. Etapa de astazi nu a adus schimbari masive in clasamentul general. Chris Froome, liderul clasamentului general, n-a facut altceva decat sa pedaleze in ritmul sau. Ceilalti oameni care sunt in urma sa si care au venit in Marea Bucla cu speranta ca vor putea castiga tricoul galben au preferat sa pedaleze in apropierea britanicului, amanand atacul pentru ziua de maine.

Etapa a 12-a, din Lannemezan pana la Plateau de Beille, este considerata una mamut. Traseul se intinde pe 195 kilometri si cuprinde patru catarari: una de categoria a doua, doua de categoria intai si una cu grad maxim de dificultate.

Alte stiri din Sport

Ultima oră