TAS a respins apelul lui Platini. Preşedintele UEFA rămâne suspendat

11 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
TAS a respins apelul lui Platini. Preşedintele UEFA rămâne suspendat

"Tribunalul de Arbitraj pentru Sport va solicita FIFA să nu-i prelungească suspendarea provizorie a lui Michel Platini după data de 5 ianuarie", a declarat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS.

Forul fotbalistic mondial are posibilitatea de a prelungi cu 45 de zile prima suspendare de trei luni, pronunțată pe 8 octombrie.

Platini, candidat la președinția FIFA s-a adresat TAS după ce Comisia de Etică a forului mondial l-a suspendat provizoriu pentru o plată suspectă de două milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro), primită în 2011 din partea lui Joseph Blatter, suspendat la rândul său în acest caz.

Conform francezului, banii reprezentau contravaloarea muncii de consultanță pe care a realizat-o la FIFA între 1999 și 2002.

Președintele UEFA a decis să conteste la TAS această suspendare, care îl privează de orice activitate în fotbal, deci și de funcția de președinte al UEFA. Ea îi îngheață, de asemenea, candidatura la președinția FIFA, al cărei scrutin este programat pe 26 februarie.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră