Serena Williams, eliminată de la US Open, pierde primul loc WTA

09 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Serena Williams, eliminată de la US Open, pierde primul loc WTA


Williams a cedat în faţa Karolinei Pliskova, din Cehia, cap de serie numărul zece, în două seturi, 6-2, 7-6, la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, potrivit independent.md.
Williams va fi depăşită de luni în ierarhia tenisului feminin de germana Angelique Keber, care şi-a asigurat prezenţa în finala competiţiei de la Flushing Meadows după victoria cu 6-4, 6-3 înregistrată în faţa danezei Caroline Wozniacki, în cealaltă confruntare din penultimul act.
La ediţia de anul trecut a US Open, Serena Williams a cedat surprinzător în semifinalele unuia dintre turneele sale favorite, în faţa unei adversare mai slab cotate, după ce în sferturile de finală americana reuşise să treacă în trei seturi de românca Simona Halep (6-2, 4-6, 6-3).
Serena Williams a petrecut în total 309 săptămâni în fruntea clasamentului WTA, între care 186 consecutive. Ultima sa „preluare de putere” a avut loc pe 18 februarie 2013, fiind cea mai lungă perioadă fără discontinuitate pentru un lider mondial, la egalitate cu Steffi Graf.

Alte stiri din Sport

Ultima oră