"S-a încheiat cel mai slab sezon de când am învățat să lovesc mingea"

01 Iun 2015
Aseara s-a disputat ultimul meci din sezonul 2014-2015 al fotbalului romanesc. Steaua a castigat toate trofeele puse in joc, fapt ce demonstreaza ca antrenorul Costel Galca are valoare. Din pacate, Gigi Becali l-a ales pe Mirel Radoi ca viitor tehnician al echipei campioane.

Gabi Balint a marcat in 1986 unul dintre cele doua goluri cu care Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni, cel mai pretios trofeu din istoria fotbalului romanesc. Din acest motiv, are voie sa vorbeasca orice si despre oricine. O face insa numai atunci cand simte nevoia si de fiecare data se foloseste de cele mai solide argumente. In noaptea de duminica spre luni, dupa ce Steaua a castigat Cupa Romaniei – Timisoreana, cel care a fost “secundul” lui Anghel Iordanescu in perioada Generatiei de Aur a postat pe Facebook un mesaj pentru antrenorul Costel Galca.

“Costele, bravo! Bravo pentru toate cele trei trofee, bravo pentru faptul ca nu ai renuntat in momentele grele, bravo pentru ca pana la urma ai reusit sa-ti impui punctul de vedere si ai castigat pe mana ta. Stim amandoi la ce m-am referit. Ia-ti cardul gold si du-te sa demonstrezi mai departe, dar mult mai departe de ceea ce inseamna fotbalul romanesc. Lasa-ne pe noi sa luptam cu insolventele, cu falimentele, cu promisiunile desarte, cu Dumnezeii nostri care ne baga in Champions League si mai departe in primavara, vara, toamna....si apoi o luam de la capat. S-a incheiat cel mai slab sezon de cand am invatat sa lovesc mingea. Scuzati-ma, daca am fost prea dur! E, doar, o parere”, a scris Balint.

Spusele tehnicianului sunt perfect valabile. Audienta fotbalului romanesc este tot mai mica, echipele au datorii tot mai mari, iar jucatorii romani se vand tot mai greu in strainatate. Este momentul ca Federatia Romana de Fotbal sa intervina si sa ceara ajutorul autoritatilor pentru ca fotbalul nu este doar un sport, ci un fenomen social de amploare. Romanii vor paine si circ, iar fotbalul il ofera din plin.

Alte stiri din Sport

Ultima oră