România are două federaţii de ciclism, câte una pentru fiecare roată

29 Iun 2015
România are două federaţii de ciclism, câte una pentru fiecare roată
Romania il are pe Eduard Novak, fost patinator de viteza si cofetar la Miercurea Ciuc, multiplu campion mondial si olimpic in concursuri paralimpice de ciclism. Omul e tare de tot! Romania ii are pe Serghei Tvetcov si Eduard Grosu, doi tineri ce anul asta au scris istorie. Amandoi au participat in Turul Italiei, fapt ce reprezinta o premiera pentru ciclismul romanesc. Culmea, n-au fost pe acolo doar ca sa fie drumul cu biciclete. Au luptat baietii pentru victoria de etapa. Evadari, sprinturi, smecherie! Ceea ce inseamna ca e si mai tare de tot. Insa cel mai tare decat tare de tot si mai tare de tot este faptul ca in Romania avem doua federatii de ciclism. A evoluat lumea. Asta inseamna descentralizare, domnilor. Democratie in stare pura. Avem doua federatii, cate una pentru fiecare roata.

In week-end-ul de dinaintea startului din Turul Frantei, oriunde in lumea asta se tin campionatele nationale, dar nicaieri in lumea asta nu se tin in aceeasi tara doua campionate nationale. S-a intamplat la noi, la romani. O federatie si-a facut intrecerea ei la Craiova, alta a tinut concursurile la Miercurea Ciuc. Aia de au fost in Oltenia sunt “comunistii”, aia de au condus ciclismul romanesc atat de bine incat nu au facut nimic cu el. Dupa ce le-a luat Eduard Novak jucaria, ei au vrut sa-si ia federatia inapoi ca si cum era bicicleta lor si au facut ei, saracutii, un for pe care nu-l recunoaste nici MTS si nici UCI.

Cealalta federatie, adica aia buna din moment ce e recunoscuta de catre autoritatile statutului, dar si de forurile internationale, este numita de aia de s-au intalnit la Craiova drept federatia ungurasilor pe motiv ca e condusa de Novak. Ei mai zic asa si pentru ca se tin "nationalele" in judetul Harghita. Sigur, nici Novak nu-i managerul perfect daca de doi ani de zile Federatia Romana de Ciclism unde este presedinte nu este in stare sa organizeze Turul Romaniei. Dar macar la adevaratele campionate nationale au venit si au pedalat unii ca Grosu, Petrache, Tvetcov sau Nechita, care sunt niste grei in lumea ciclismului de la noi. Dincolo n-a fost nici dracu. Numai cluburile unora care nu vor sa priceapa ca lumea se schimba si face progrese, iar daca nu esti in stare sa pedalezi pentru a mentine ritmul impus de pluton, e mai bine sa te retragi din intrecere si sa-ti incerci norocul cu o bicicleta de fitness.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră