Radu Banciu, despre moartea lui Prodan: „Singurul lucru care interesează este autopsia. Trebuie o explicație”

18 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Radu Banciu, despre moartea lui Prodan: „Singurul lucru care interesează este autopsia. Trebuie o explicație”


Inima fostului internațional Daniel Prodan a repornit de patru ori în timpul celor trei ore de resuscitare, dar a fost pentru foarte scurt timp, cel mai lung interval fiind de 20 de secunde, a precizat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABI).
„Cea mai lungă pornire a fost de 20 de secunde, când s-a putut trage și un traseu EKG. După aproximativ trei ore de resuscitare, s-a declarat decesul și a fost anunțat IML și Poliția, pentru că era vorba despre un bărbat tânăr, fără antecedente patologice”, a declarat presei dr. Alis Grasu.
”Singurul lucru care ne interesează în această chestiune este autopsia. Pe mine mă interesează să știu ce ne-ar putea spune medicii întrucât să mori secerat la 44 de ani fără cauze enumerate anterior, nu se știa de vreo boală cronică în cazul lui Daniel Prodan, nu e normal să te prăbușești la 44 de ani în astfel de condiții și să mori. Ideal ar fi să se facă lumină aici. Aici vreau să-i văd pe români, nu la comemorări”, a comentat Banciu.
”Dacă ai fost sportiv de performanță, la nivelul ăsta nu e normal. El știa ce înseamnă o viață de sportiv la înalt nivel. Ne trebuie o explicație, nu coroane de flori. Cei care au fost coechipieri cu Daniel Prodan bănuiesc că nu dorm liniștiți în noaptea asta. (...) Un lucru este cert: lucrurile nu stau normal, nu așa ar trebui să se întâmple”, a mai spus Radu Banciu.
Dr. Alis Grasu a subliniat că s-a intervenit în timpul prevăzut de lege și echipajele serviciului de ambulanță nu au ce să-și reproșeze.
„Serviciul de Ambulanță nu are ce să își reproșeze, a ajuns în timpul prevăzut de lege și am făcut tot ce se putea face. Era în localitatea Tunari, nu în mijlocul Bucureștiului. Degeaba vorbesc că e deficit de personal, cu toate eforturile pe care le fac, cerința populației este mare și foarte mare, iar populația cheamă ambulanța pentru toate motivele de solicitare, în unele situații, și nu sunt puține, se exagerează simptomatologia, astfel încât mașini de urgență ajung la cazuri de consultații”, a subliniat dr. Alis Grasu.
Înregistrarea părţii din emisiune care face referire la Prodan poate fi ascultată în video-ul ataşat articolului, aici.

Alte stiri din Sport

Ultima oră