Politicianul Guardiola. Şi părinţii lui susţin independenţa Cataloniei!

25 Aug 2015
Politicianul Guardiola. Şi părinţii lui susţin independenţa Cataloniei!
Nu e doar un antrenor de top, dar Guardiola vrea sa faca si poltica. El este una dintre personalitatile sportive care militeaza pentru independenta Cataloniei-adica antrenorul lui Bayern doreste ca provincia sa natala sa se desprinda de Spania.

Pozitia sa a dus la multe critici  in lumea sportului spaniol dar se stie ca multi sportivi catalani au avut pozitii proindependenta in raport cu Madridul (In subtext, rivalitatea dintre Barcelona si Real Madrid este si o forma a acestui conflict politic-mai putin din partea Realului si mai mult a Barcelonei. De remarcat ca la nivel de conducere, cele doua mari cluburi au incercat intotdeauna sa elimine aceasta conotatie politica a rivalitatii lor, insistand pe factorul sportiv).

Revenind la Guardiola , acesta apare pe lista de candidaturi pentru Parlamentul catalan din partea unui partid separatist.

Iata ca zilele trecute, una dim personalitatile acestui partid, Paul Romeva, aflat in turneu electoral, a innoptat in casa parintilor lui Guardiola si s-a grabit sa anunte acest lucru pe retelele de socializare.

Parintii antrenorului lui Bayern,Valenti si Dolors Guardiola, locuiesc un Santpedor, o mica localitate catalana si sunt si ei sustinatori ai independentei provinciei.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră